Оқушылардың дұрыс және әр түрлі тамақтану принциптері.

Оқушының тамақтануы теңгерімді болуы керек. Балалардың денсаулығы үшін қоректік заттардың дұрыс қатынасы өте маңызды. Оқушының күнделікті мәзірінде ақуыздар, майлар, көмірсулар ғана емес, сонымен қатар дәрумендер, минералдар мен микроэлементтер бар өнімдер болуы керек. Бұл компоненттер балалар мен жасөспірімдер денесінің дұрыс жұмыс істеуі және толық дамуы үшін қажет.

Мектеп мәзірін құру кезінде балалардың өсуі мен дамуына қоршаған орта жағдайларының өзгеруіне, физикалық немесе эмоционалды стресстің жоғарылауына байланысты дененің қажеттіліктерін ескеру қажет.

Дұрыс тамақтану келесі принциптерге негізделген:

  1. Жүйелілік-күн ішінде ас қорыту жүйесінде біркелкі жүктемені қамтамасыз ететін диетаны қамтиды.
  2. Әртүрлілік-оқушының өсіп келе жатқан ағзасына қажет барлық қажетті қоректік заттарды алуға мүмкіндік береді.
  3. Азық — түлік көлемінің жеткіліктілігі-ағзаны тұтынылатын тағаммен жеткілікті сапалы және сандық құрамда қамтамасыз ету.
  4. Қауіпсіздік-бұл гигиена ережелерін сақтау, тамақ дайындау технологиясы және тағамды сақтау ережелерін сақтау.

5.Ләззат — тамақты тұтыну эстетикалық және дәмді ләззат әкелуі керек.

Мектеп асханасы мектептегі барлық оқушылар өздерін жайлы, жылы және әрине дәмді сезінетін орын болуы керек!

Барлықтарыңызға астарыңыз дәмді болсын!

Мектеп-интернатының

медицина қызметкерлері.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Обсуждение закрыто.